Basiiliku risotto Forte juustuga

2 portsjonit

oliiviõli 2spl
Alma Eesti võid 82% 25g
sibulat 0,5tk
küüslauku 0,5tk
risotto riisi 150g
valget veini 1,5dl
köögiviljapuljongit 5dl
Valio Forte Speciale juustu 50g

Basiiliku-veinikaste

valget veini 1dl
basiilikulehti 1 suur kimp
oliiviõli
sool

Praetud sidrunid

õhukest sidruniviilu 4tk
oliiviõli
sool ja pipar

Valmistamine

1. Tükelda sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks.

2. Kuumuta paksupõhjalises potis 2 spl oliiviõli ja või ning kuumuta sibulat ja küüslauku kuni muutuvad klaasjaks.

3. Lisa risotto riis ja kuumuta pidevalt segades 2 minutit, jälgi, et riis põhja ei kõrbeks.

4. Vala juurde 1,5 dl valget veini ja kuumuta keskmisel tulel kuni vein on aurustunud. Siis hakka vähehaaval kuuma puljongit lisama ning ise pidevalt risottot segades. Kuumus peab olema madal ja palju korraga vedelikku ei tohi lisada, siis tuleb risotto kreemjam.

5. Samal ajal kui risotto podiseb siis valmista basiiliku kaste, selleks pane kõik kastme  komponendid blendri ja blenderda ühtlaseks kastmeks.

6. Kui risotto on peaaegu valmis, sega juurde riivitud parmesan, lase veidike parmesanil sulada ja vala juurde pool basiiliku-veinikastmest ning sega läbi ja maitsesta soola/pipraga.

7. Sidrunite valmistamiseks prae sidrunid väheses õlis kuldseks ja maitsesta soola/pipraga.

8. Serveeri risottot koos parmesani ja sidruniviiludega.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/