Basiiliku risotto Forte juustuga
2 portsjonit
oliiviõli | 2spl |
Alma Eesti võid 82% | 25g |
sibulat | 0,5tk |
küüslauku | 0,5tk |
risotto riisi | 150g |
valget veini | 1,5dl |
köögiviljapuljongit | 5dl |
Valio Forte Speciale juustu | 50g |
Basiiliku-veinikaste
valget veini | 1dl |
basiilikulehti | 1 suur kimp |
oliiviõli | |
sool |
Praetud sidrunid
õhukest sidruniviilu | 4tk |
oliiviõli | |
sool ja pipar |
Valmistamine
1. Tükelda sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks.
2. Kuumuta paksupõhjalises potis 2 spl oliiviõli ja või ning kuumuta sibulat ja küüslauku kuni muutuvad klaasjaks.
3. Lisa risotto riis ja kuumuta pidevalt segades 2 minutit, jälgi, et riis põhja ei kõrbeks.
4. Vala juurde 1,5 dl valget veini ja kuumuta keskmisel tulel kuni vein on aurustunud. Siis hakka vähehaaval kuuma puljongit lisama ning ise pidevalt risottot segades. Kuumus peab olema madal ja palju korraga vedelikku ei tohi lisada, siis tuleb risotto kreemjam.
5. Samal ajal kui risotto podiseb siis valmista basiiliku kaste, selleks pane kõik kastme komponendid blendri ja blenderda ühtlaseks kastmeks.
6. Kui risotto on peaaegu valmis, sega juurde riivitud parmesan, lase veidike parmesanil sulada ja vala juurde pool basiiliku-veinikastmest ning sega läbi ja maitsesta soola/pipraga.
7. Sidrunite valmistamiseks prae sidrunid väheses õlis kuldseks ja maitsesta soola/pipraga.
8. Serveeri risottot koos parmesani ja sidruniviiludega.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/