Pasha üllatusmuna tort

Pasha üllatusmuna tort

Pasha üllatusmuna tort

Pasha üllatusmuna tort

Alma pasha kohupiimakreemiga valmistatud tort on imemaitsev, eriti kreemine ja kõige toredam on hetk, kui lapsed avastavad tordi seest peidetud üllatusmunad!

8 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

biskviit

3 tk
muna
55 g
nisujahu
30 g
maisitärklist
1 tl
küpsetuspulbrit
60 g
suhkrut

täidis

300 g
astelpaju moosi
50 ml
5 tk
želatiinilehte
200 ml
400 g
60 g
rafineerimata roosuhkrut
100 g
šokolaadimune

Kate

100 g
mangopüreed
200 g
toorjuustu

Valmistamine

  1. Alustuseks valmista biskviit. Pane ahi 200 kraadi juurde eelsoojenema(ülevalt-alt õhk). Valmista ette 22 cm koogivorm, vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga.
  2. Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kokku kuivained. Lisa kuivained sõeludes munavahule ja sega ettevaatlikult spaatliga läbi. Küpseta ahjus ca 25 min. Tõsta välja ja jäta jahtuma.
  3. Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim, vahusta veelkord miksriga läbi. Vala kastrulisse piim ja lase soojaks, mitte keema! Pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ja lisa tüki haaval piimale. Nüüd vala see želatiinisegu, samal ajal kiirelt segades vahukoore kohupiima segule.
  4. Võta jahtunud biskviit ja lõika kaheks, tee ülemise kihi sisse morsiklaasi suurune auk (jäta agukoha biskviit alles). Pane üks biskviidipõhi koogivormi, samasse suurusesse milles biskviiti küpsetasid. Kata põhi astelpajumoosiga, nüüd aseta selle keskele sama morsiklaas mille järgi ülemise kihi augu lõikasid. Kui morsiklaasi esimese põhja keskel kalla sellele vahukoore ja kohupiima segu.
  5. Pane selle peale teine biskviidikiht, nii et morsiklaasi ääred jäävad augu kohast üle. Pane külmkappi vähemalt 6 tunniks või üleöö.
  6. Võta klaas tordi keskelt ettevaatlikult keerates välja, aseta šokolaadimunad augu sisse ja pane selle peale biskviit, mis vormist alles jäi. Tadaa, nii jääb alles üllatus ja munad ei lähe kattekreemiga kokku.
  7. Vahusta toorjuust miksriga ja lisa mangopüree. Kata pealmine biskviidikiht toorjuustu-mangokreemiga.
  8. Süüa võib muidugi kohe, sest seda headust ja üllatust on juba nagunii kaua oodatud!
  9. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.