Pähkli-porgandi tort

Pähkli-porgandi tort

Pähkli-porgandi tort

Pähkli-porgandi tort

Mõnusalt mahlane ja rammus tort, mida nautida tee või kohvi kõrvale. Alma kohupiim annab tordile nii mõnusa kooresuse, et ühe tükiga on võimatu piirduda.

8 portsjonit
10 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

2 tk
muna
80 g
suhkrut
60 ml
õli
250 g
riivitud porgandit
250 g
jahu
¾ tl
soodat
45 g
kreeka pähkleid
50 ml
astelpaju mahla

täidis

200 g
200 ml
85 g
suhkrut
230 g

Valmistamine

  1. Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja vahusta veel paar minutit. Järgmiseks sega juurde riivitud porgand.
  2. Kalla segu hulka eelnevalt kokku segatud kuivained. Haki kreeka pähklid, lisa samuti taignale. Sega spaatliga korralikult läbi, tainas on tihke seega vajab korralikult niiöelda voltimist.
  3. Valmista ette 18 cm koogivorm pannes küpsetuspaber nii põhjale kui ka külgedele. Küpseta 180 kraadi juures 45-55 minutit.
  4. Enne lahtilõikamist lase põhjal täielikult jahtuda. Jaota põhi lõigates 4-ks. Immuta kõik neli kihti vahetult enne täidise lisamist astelpaju mahlaga.
  5. Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks,sega juurde kohupiim. Jaga täidis kolmeks.
  6. Esimene kiht kata kohupiima-vahukoore seguga, teisele määri tops pudingut. Hea on kui valmistad tordi ette vormi sees, nii ei hakka alguses täidis ära voolama, vaid imendub öö jooksul mõnusalt tordi sisse. Kolmas ja neljas kiht kata kohupiima-vahukoore seguga.
  7. Tõsta koos vormiga ööseks külmkappi, võid peale panna ka toidukile. Lase maitsestuda 1 öö külmkapis ja tegelikult, läheb see kook aja möödudes ainult paremaks.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.