Muah! Stollen

Muah! Stollen

Muah! Stollen

See hõrk Muah! Stollen maitseb justkui õhusuudlus Sõbrale. Täpselt sama suure armastusega tuleb seda jõulust headust süüa!

9 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad9 portsjonit

tainas

25 g
presspärmi
½ spl
suhkrut
100 ml
¼ tl
soola
50 g
1 tk
muna
300 g
jahu

täidis

150 g
kuivatatud puuvilju
40 ml
tumedat rummi
¼ tl
muskaatpähklit
1 tk
apelsinikoort
200 g
martsipani
75 g
15 g
mandlijahu

Valmistamine

  1. Pane kuivatud puuviljad rummi sisse likku, suuremad võid teha väiksemateks tükkideks.
  2. Alusta taigna tegemist. Klopi eraldi nõu sees lahti muna. Hõõru puulusikaga omavahel kokku suhkur ja presspärm, lisa komponendid omavahel kokku, vala juurde käesoe piim ja sega kuni näed, et kõik komponendid on lahustunud.
  3. Lisa juurde pool jahu kogusest ja sool, sõtku. Lisa ülejäänud jahu, jätka sõtkumist. Viimasena lisa toasoe või ja sõtku niikaua, kuni tainas käte küljest lahti lööb.
  4. Pane tainas külmkappi ca 30 min, pane peale ka toidukile.
  5. Tee samal ajal valmis täidised. Esiteks riivi peenema riiviga muskaatpähkel ja lisa rummi-puuviljasegule.
  6. Teiseks tükelda martsipan väiksemateks tükkideks, lisa Muah! kaneeli ja mandariini jogurt, raputa neile peale mandlijahu ning jämedama riiviga riivitud apelisinikoor, sega komponendid omavahel kergelt läbi.
  7. Nüüd peaks olema möödas ca 30 min ehk võta külmkapist välja tainas, rulli õhukeseks ning laota kaks täidist taignale, rulli kokku.
  8. Pane tainas külma! ahju ja keera kohe ahi 200 kraadi peale, küpseta ca 40 min või kuni pealt kuldpruun. Lase veidi jahtuda ning raputa tuhksuhkruga üle.
  9. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.