Metsmaasikakreemiga pavlova

Metsmaasikakreemiga pavlova

Metsmaasikakreemiga pavlova

Metsmaasikakreemiga pavlova

Seest vahukommine, pealt krõbe ja täidiseks siidine Alma metsmaasika kohupiim = unistuste pilvetort!

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

4 tk
munavalget
1 näputäis
soola
250 g
suhkur
1 tl
maisitärklist
1 tl
vanillisuhkrut
2 tl
sidrunist pressitud mahla

Täidis

200 g
200 ml
2 tl
vanillisuhkrut

KAUNISTAMISEKS

lemmikmarju
mündilehti
tumedat šokolaadi

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 160-kraadini.
  2. Eralda munavalged kollastest ja vahusta munavalged koos näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks
  3. Lisa suhkur väikeste portsudena, jätkates samal ajal vahustamist. Vahusta kuni saad läikiva ja tugevate tippudega vahu.
  4. Lisa ülejäänud ained ning sega õrnalt ühtlaseks. Munavalgevaht on õigesti valmistatud, kui see koos kausiga ümber keerates laiali ei valgu.
  5. Joonista plaadile ca 23 cm läbimõõduga ring ja aseta ringile munavalgevaht jättes ääred pisut kõrgemaks, et hiljem saaks täidise lisada.
  6. Pane kook ahju ja alanda kuumus kohe 110 °C-ni. Küpseta 60–70 minutit.
  7. Lülita ahi välja ja lase koogil suletud uksega ahjus järelküpseda umbes 1 tund.
  8. Valmis kook peab olema kuiv ja krõbe, mitte pehme.
  9. täidis

  10. Täidise jaoks vahusta vahukoor, lisa hulka metsmaasika kohupiim ja vanillisuhkur ning vahusta veidi veel.
  11. Lisa jahtunud pavlova põhja keskele täidis, kaunista marjade ja mündiga ning nirista üle sulatatud tumeda šokolaadiga
  12. Serveeri kohe!

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.