Vastupandamatu Brita tort kookose ja rabarberiga

Põhi

Alma võid 175 g
Munakollast 3
Muna 2
Küpsetuspulbrit 2 tl
Jahu 3 dl

Kate

Munavalget 4
Suhkrut 2 dl
Kookoslaaste või -helbeid 6-7 sl

Täidis

Rabarberivarsi 400 g
Vanillikaun 1
Suhkrut 1 dl
Alma vahukoort 4 dl
Suhkrut 1,5 dl

Valmistamine

Põhja jaoks vahusta Alma või suhkruga kohevaks ja lisa vahustades munad ning munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa tainale ja sega ühtlaseks massiks. Seejärel jaga tainas kolme 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi.
Katte jaoks vahusta munavalge pehmeks vahuks ja lisa samal ajal vahustades suhkur.  Jätka vahustamisega, kuni vaht on tihe ja läikiv. Nüüd jaga munavalgevaht põhjadele, puista peale kookoslaastud ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit, kuni põhjad on küpsed ja besee krõbe. Aseta põhjad jahtuma.
Täidise jaoks puhasta ja tükelda rabarber ning pane koos suhkru, tilga vee ja vanillikauna seest kraabitud seemnetega potti ja keeda pehmeks. Tõsta segu jahutama. Nüüd vahusta Alma vahukoor suhkruga ja sega juurde jahtunud rabarberikeedis.
Kui kõik eeltööd on valmis, võta koogialus ning aseta sinna peale esimene põhi ja kata see kolmandikuga kreemist, seejärel teine põhi ja korda tegevust ning jätka kolmanda põhjaga.

Valminud kook sobib serveerimiseks nii samal kui ka järgmisel päeval ning iga emme oleks sellise armastusega valmistatud kauni koogi üle õnnelik. 

 Ilusat emadepäeva!

 Jaanika ja Signe

 Valio toidublogijad