Vastlakuklid soolakaramelli ja toorjuustuvahuga
peensuhkrut | 150 g |
Alma Eesti võid | 25 g |
meresoolahelbeid | näpuotsatäis |
Alma vahukoort | 125 ml |
Kuklid:
jahu | 450 g |
Alma täispiima vaba rasvasisaldusega | 2,5 dl |
kuivpärmi | 7 g |
soola | näpuotsatäis |
suhkrut | 40 g |
sulavõid | 80 g |
muna | määrimiseks |
pärlsuhkrut | peale puistamiseks |
Toorjuustukreem:
Valio Viola karamelli toorjuustu | 200 g |
Alma vahukoort | 4 dl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
suhkrut | 2 spl |
Valmistamine
Soolakaramelli valmistamiseks pane suhkur potti, kuumuta keskmisel kuumusel kuni suhkur on sulanud ja pruunikas. Võta pott tulelt, lisa sool ja ettevaatlikult vahukoor (segu võib pritsida). Sega juurde ka või. Pane pott uuesti tulele ning kuumuta segades u 2 minutit, kuni soolakaramell pakseneb veidi ja segu on ühtlane.
Karamell valmista vähemalt paar tundi varem, sest see jahtub aeglaselt. Selle võid vabalt valmis teha ka eelmisel päeval.
Pärmitaigna jaoks sega omavahel jahu, pärm, sool ja suhkur. Kuumuta koos piim ja või, kuni või on sulanud. Lase jahtuda umbes 40 kraadini (käesoojaks), vala jahusegule ja sõtku ühtlaseks taignaks ning jäta sooja kohta tunniks kerkima. Vormi kerkinud taignast kuklid (neid saab umbes 15) ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda munaga, soovi korral puista peale pärlsuhkrut ja küpseta eelkuumutatud ahjus 190 kraadi juures 15- 20 minutit. Lase jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta kausis külmkapikülm vahukoor ja toorjuust koos suhkrutega tugevaks vahuks. Kui soovid magusamat kreemi, siis lisa lihtsalt rohkem suhkrut.
Lõika jahtunud kuklitel pealt õhuke ketas maha, määri kuklile karamelli, pritsi toorjuustukreemi ja aseta ketas kreemile. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut ning serveeri.