Valge šokolaadi mousse

kvaliteetset orgaanilist valget šokolaadi 200 g
Alma vahukoort 35% 125 ml
Valio Viola naturaalset sulatatud juustu (toasooja) 1 sl
Alma vahukoort 35% 250 ml
želatiinipulbrit 1 tl
külma vett želatiini paisutamiseks 1 sl

Serveerimiseks

pohlamarju
piparmündilehti

Valmistamine

Paisuta väikeses topsis želatiin 1 sl. külma veega, umbes 3-5 minutit.
Tükelda šokolaad peeneks ja aseta suurde kaussi. Kuumuta kastrulis 125 ml vahukoort keemiseni, seejärel võta kastrul tulelt ja lase veidi jahtuda ning sega sisse paisutatud želatiin. Sega kuni želatiin on lahustunud. Seejärel vala kuum koore-želatiinisegu tükeldatud šokolaadile. Lase paar minutit lihtsalt seista, siis sega ühtlaseks massiks.
Järgmisena sega toasoe Valio Viola sulajuust šokolaadi-kooresegusse. Sega täielikult ühtlaseks massiks.
Viimasena vahusta 250 ml vahukoort pehmeks vahuks ning sega see šokolaadi-sulajuustu massi hulka. Vahukoore sisse segamisel kasuta spaatlit ja alt ülesse segamise tehnikat, ning ära kindlasti üle vahusta. Segu peab tulema võimalikult õhuline.
Vala saadud segu serveerimispokaalidesse ja lase kuni 12 h külmkapis hanguda.

Serveeri moussed pohlamarjade ja piparmündilehtedega.

 

Head isu! :)

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/