Tiramisu

8 portsjonit

Põhi

Kanamuna 4 tk
Nisujahu 3/4 dl
Küpsetuspulbrit 1 tl
Tärklist 3 spl

Niisutus

Külma espressot 1 1/2 dl

Täidis

Toorjuustu 200 g
Valio Alma hapukoort 75 g
Munakollast 2 tk
Vana Tallinna likööri 3 spl
Suhkrut 1 1/2 dl
Munavalget 2 tk
Alma vahukoort 1 dl

Katteks

Jahvatatud kakaod

Valmistamine

Esmalt valmista koogipõhi. Selleks vahusta munad paksuks vahuks. Sega ettevaatlikult hulka ühte segatud kuivained. Aseta tainas küpsetuspaberile, määri ühtlaselt laiali ja küpseta ahjus 200 C juures umbes 10 minutit. Seejärel jahuta ja lõika jahtunud põhjast kaks võrdset tükki. Niisuta mõlemad kihid espressoga. Sega toorjuustu ja Alma hapukoore hulka Vana Tallinn, munakollased ja pool suhkrust. Vahusta munavalged järgi jäänud suhkruga tugevaks vahuks ning vahusta ka vahukoor. Sega vahud õrnalt toorjuustuga. Määri pool täidisest niisutatud koogipõhjale, tõsta teine koogipõhi täidisekihile ja määri sellele ülejäänud täidis. Silu pinnad ühtlaseks. Kata valmis kook fooliumiga ja lase seista kuni järgmise päevani. Enne serveerimist sõelu pinnale kakao.