Šokolaadi tartaletid

Tartalettide põhi:

jahu 175g
Alma Eesti võid 100g
tuhksuhkrut 25g
kakaod 1tl
munakollast 1tk
külma vett 4cl

Šokolaadi täidis:

tumedat šokolaadi 300g
Alma vahukoort 200g
Alma Eesti võid 15g

Toorjuustu kiht:

Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 200g
mett

Kaunistuseks:

pohla jahu

Valmistamine

Kõigepealt valmista põhi. Selleks sega omavahel jahu ja või purutaoliseks massiks. Lisa juurde suhkur, kakao, munakollane ja vesi ning sõtku sellest ühtlane taignapall. Pane taignapall kilesse ja aseta 30 minutiks külmkappi.

Järgmisena valmista šokolaaditäidis. Selle jaoks tükelda šokolaad peeneks ja aseta keskmise suurusega kaussi. Kuumuta koor keemiseni ja võta tulelt ning vala šokolaadi hulka. Lisa juurde ka või tükid ja sega ühtlaseks massiks.

Kuumuta ahi 175 kraadini.

Kui taigen on 30 minutit külmkapis olnud, siis jaota taigen viieks väikeseks palliks. Rulli iga pall kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ning aseta 11 cm suurusesse tartaleti vormi põhjale ja äärtele. Seejärel aseta vormid 15 minutiks külmkappi.

Enne ahju panekut aseta tartalettide põhjade peale küpsetuspaber koos raskusega, et põhjad liiga üles ei kerkiks ning seejärel küpseta tartalette 20 minutit 175 kraadises ahjus. Valmis tartalett on mõnusalt krõbe ja pruunikas.

Jahuta põhjad ning eemalda vormidest.

Toorjuustukreemi valmistamiseks sega omavahel toorjuust ja mesi. Mett lisa maitse järgi. Pane saadud segu pritskotti ja aseta külmkappi kuni kaunistama hakkad.

Vala valmis põhjadele jahtunud šokolaaditäidis ja lase hanguda. See võtab aega kuni paar tundi.

Kui šokolaadi tartaletid täielikult hangunud, siis lõika südamekujulise vormiga välja südamekujulised koogid ning kaunista toorjuustukreemi ja pohla jahuga.

Head isu! :)


Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/