Skyri (külmutatud) tiramisu

vahukoort 8 dl
Alma vanilli Skyri 600 g (4 topsi)
suhkrut 5 sl
vanillisuhkrut 2 tl
savoiardi või keelekese küpsiseid 300 g
kohvi 3 dl
vanillisuhkrut 1 tl
kakaopulbrit 2-3 sl

Valmistamine

Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde Alma vanilli Skyr.

Sega omavahel kohv ja vanillisuhkur (võid kasutada ka ekstrakti, kuid see on alkoholi baasil ning ei sobi lastele).

Edasi saad toimetada kahel moel.

Kui soovid külmutatud tiramisut valmistada, võta kaks keeksivormi ja täida nii: põhja 1/6 kreemist, seejärel raputa õhuke kiht kakaopulbrit ja kata kohvis immutatud küpsistega. Siis uuesti kreemikiht, kakaopulber ja küpsised ning kõige peale kreem. Tõsta vormid sügavkülma ja lase seal külmuda vähemalt 2-3 tundi. 15 minutit enne serveerimist tõsta maius toatemperatuurile, lase pisut pehmeneda, kummuta taldrikule ning lõika viiludeks ja serveeri.

Teine võimalus on võtta suurem klaaskauss ja laduda kreem, kakaopulber ning küpsised samal meetodil kaussi. Lasta umbes tund jahedas seista ja serveerida.