Prantsuse stiilis jäätis maasikate ja tumeda šokolaadiga

suhkrut 100 g
vaniljesuhkrut 1 spl
ksantaankummi 2 g
karrageeni 3 g
munakollast 5 tk
glükoosisiirupit 50 g
Alma vahukoort 35% 250 ml
Alma piima 2,5 % 250 ml

Valmistamine

1) Sega kausis omavahel kuivained. Teises kausis sega munakollased glükoosisiirupiga ja sega juurde kuivainesegu.

2) Vala koor ja piim potti, kuumuta keemiseni ning lisa vispeldades vähehaaval munasegule. Kalla segu uuesti potti ja kuumuta keskmisel temperatuuril paar minutit ise samal ajal segades.

3) Jahuta mass jäävannis ja kalla jäätisekarpi ning pane sügavkülma, käi iga 3 h tagant jäätist segamas (~2-3 korda).

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/