Popkorni jäätis karamellikastmega

Alma piima 2,5% 300 ml
Alma vahukoort 35% 300 ml
suhkrut 200 g
vanilliekstrakti 1 tl
muna 1
popkorni (valmis, soolaga) 60 g

Karamellikaste:

Alma vahukoort 35% 200 ml
suhkrut 200 g
Valio soolast võid 15 g
meresoolahelbeid

Serveerimiseks

popkorni

Valmistamine

Viimasel ajal võluvad mingi väga kõikvõimalikud magusa-soolase kombinatsioonid, eriti karamell ja soolahelbed või šokolaad ja soolahelbed, maitsevad kuidagi eriti hõrgult. Kui selline kooslus on vastuvõetamatu võib selle jäätise tegemisel kasutada magedat popkorni ja ka karamellikastmesse ei ole mõtet soola lisada. Igatahes alljärgnevalt on tegu ühe enneolematult mõnusa ja rikkaliku jäätisega, mille söömist on raske lõpetada, kui juba ükskord alustatud on.

 

Jäätise valmistamiseks kuumuta piim, vahukoor, popkorn ja pool suhkrust kuni keemiseni- Eemalda tulelt, sega korralikult ja lase 30 minutit seista. Kurna segu läbi sõela.


Vispelda kokku ülejäänud suhkur, muna ja vanilliekstrakt. Vala edasi vispeldades munasegu hulka kooresegu ja vala segu potti ning kuumuta seda segades, kuni segu on paksenenud. Seejärel tõsta segu tulelt ja jahuta. Vala segu karpi ja külmuta, jäätist vahepeal poole tunni tagant segades vähemalt neli tundi.


Karamellikastme jaoks vala suhkur ühtlase kihina poti põhja ja lase sellel segamata sulada. Sega sulanud suhkrut kuni see muutub kuldseks. Püüa suhkur kuumutada võimalikult tumedaks, siis tuleb kaste parema maitsega.

Eemalda karamell tulelt ja lisa segades neljandik koorest. Pidevalt segades vala jurde ka ülejäänud koor ja või ning sega kuni kaste on ühtlane, maitsesta soovi korral soolaga.


Serveeri jäätist koos karamellikastme ja popkorniga.

 

Head maiustamist soovivad Valio blogijad,
Signe ja Jaanika