Piparkoogi-pulgakoogid

20 portsjonit

Piparkooke 100 g
Alma Eesti võid 60 g
Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi 75 g
Valget šokolaadi 150 g
Grilltikke või pulgakoogi pulki ca 20 tk
Soovi korral kaunistamiseks sinist toiduvärvi

Valmistamine

Purusta piarkoogid peeneks. Sulata või, lisa see piparkoogi purule ning sega hoolikalt läbi. Viimaks lisa piparkoogimaitseline kohupiimakreem ning sega veelkord hoolikalt läbi. Tõsta saadud segu vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.

 

Kui pulgakoogi segu on tahenenud veereta käte vahel väikesed pallikesed ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kui kõik pallid on valmis veeretatud, siis tõsta need koos alusega umbes 10 minutiks sügavkülma.

 

Seejärel tükelda valge šokolaad ning sulata vesivannil, samal ajal šokolaadi pidevalt segades. Tõsta pallid sügavkülmast välja, kasta ükshaaval sulašokolaadi sisse, torka grilltikk pulgakoogi sisse ning lase üleliigsel šokolaadil kaussi tagasi valguda. Soovi korral pane igale pulgakoogile peale tilk sinist toiduvärvi ning aja grilltiku otsaga laiali. Viimaks torka pulgakoogid näiteks munakarbi sisse või pane sõela aukudesse ning tõsta külmkappi tahenema.

 

 

Maitsvaid pühi!

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi/