Panna cotta PROfeel pirni proteiinikohupiimakreemi ja pošeeritud pirnidega

Panna cotta

külma vett 60 ml
želatiini 7 g
Valio PROfeel pirni proteiinikohupiimakreemi 500 g
Alma piima 250 ml
Alma vahukoort 250 ml
rafineerimata roosuhkrut 60 g

Pošeeritud pirnid

pirni (pirnid peavad olema kõvad ja mitte väga valminud) 4
mett 150 g
vanillikaun
apelsini kooretükki 2
vett 450 ml

Kaunistuseks

kõrvitsaseemneid 30 g
pošeeritud pirnide siirupist keedetud glasuuri

Valmistamine

Panna cotta:

Lase želatiinil külmas vees seista 15 minutit. Sega suures kausis proteiinikohupiimakreem, pool piimast ja pool vahukoorest. Kuumuta väikeses potis ülejäänud vahukoor ja piim keemiseni. Lisa suhkur.

 

Eelmada pott pliidilt ja lisa želatiin. Sega vispliga, kuni želatiin on täielikult sulanud. Ühenda omavahel mõlemad segud. Kalla segu magustoidu pokaalidesse ja lase külmkapis seista kuni see on tardunud.

 

Pošeeritud pirnid:

Koori pirnid, aga ära jäta pirnidele varsi külge. Lisa potti kõik koostisosad ja keeda pirne madalal kuumusel kuni tund aega, kui pirnid on pehmed ning õrnad (samas peavad nad hoidma kuju ja ei tohi koost laguneda). Lase pirnidel täielikult jahtuda enne serveerimist.Kuumuta ülejäänud siirupit, kuni sellest moodustub kleepuv ja tihe glasuur.

Serveeri magustoitu koos pošeeritud pirnide, kõrvitsaseemnete ja glasuuriga.

 

Retsepti autor Triinu Võsu / My Mum is the best Cook ever/ triinuvosu.blogspot.com