Mustikapirukas

Alma Eesti või 82% 250 g
Suhkur 3 dl
Nisujahu 4 dl
Grahamjahu 2 dl
Nisukliid 2 dl
Sooda 1 tl
Alma piim 2 dl
Muna 2 tk

Pinnale

Mustikad (või muid marju) 7 dl
Suhkur 1 dl

Valmistamine

Sega sulatatud Alma Eesti või, suhkur, jahud ja kliid muredaks tainaks. Tõsta saadud tainast kaks dl kõrvale. Lisa ülejäänud taina hulka sooda, Alma piim ja munad ning sega veelkord läbi. Aseta sügavale ahjuplaadile küpsetuspaber ja vala saadud tainas paberile. Määri ühtlaselt laiali ning puista peale lemmikud marjad. Marjadele puista peale tainas, mille alguses kõrvale tõstsid. Küpseta ahjus 200 C juures umbes 25 minutit. Valmis pirukas serveeri koos klaasi külma piimaga või värske hommikukohviga!