Mustika-piimamousse

6 portsjonit

želatiininlehte (või 30g) 2 tk
Alma piima 2 dl
Alma vanillikohupiimakreemi 200 g
mustikaid 200 g
Alma vahukoort 2 dl
suhkrut 4 spl
purustatud pistaatsiapähkleid peotäis

Valmistamine

Pane želatiin külma vette pehmenema. Püreesta kolmveerand mustikatest blenderis või saumiksriga. Sega Alma piim, vanillikohupiimakreem ja püreestatud mustikad.

Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata seejärel 0,5 dl keevas vees. Sega sulatatud želatiin piima-kohupiimakreemi-mustikasegule. Pane segu umbes 10 minutiks külmkappi jahenema.

Vahusta Alma vahukoor, lisades vahustamise lõpupoole ka suhkur. Sega vahukoor õrnalt mustikasegu hulka, tõsta portsjonid serveerimisnõudesse ja aseta 3 tunniks jahedasse. Enne serveerimist puista peale terveid mustikaid ja purustatud pistaatsiapähkleid.


Head isu!