Muraka-juustukoogi jogurti vaht karamelli kastmega
6 portsjonit
Alma muraka-juustukoogimaitselist jogurtit | 380 g |
vahukoort | 4 dl |
suhkrut | 3 sl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
želatiini | 5 lehte |
apelsinimahla | 0,75 dl |
Karamellikaste
pruuni suhkrut | 2 dl |
vett | 1 sl |
vahukoort | 0,75 dl |
võid | 2 sl |
Valmistamine
Aega kulub:
- vahukoore vahustamine 5 minutit
- vahu kokkusegamine 5 minutit
- želatiini leotamine ja sulatamine 10 minutit
- 2 tundi külma
Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa vahustades jogurt. Paisuta želatiinilehed külmas vees ning lahusta kuumas apelsinimahlas ja lisa segades jogurtivahule. Vala segu magustoidu kaussidesse ja tõsta külmkappi vähemalt kaheks tunniks tahenema.
Karamellikastme valmistamiseks sulata potis suhkur ja vesi, ära sega. Lase madalal tulel karamellil 5 minutit podiseda, tõsta tulelt ja vala juurde vahukoor ning sega juurde või. Lase kastmel jahtuda ja vala magustoidule. Serveeri soovi korral marjadega.
Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi