Mango-mustika mahedik

2 portsjonit

mango 1tk
jämeda riiviga riivitud sidrunikoort 1spl
suhkrut 50g
vett 50g
külmutatud mustikaid 150g
Alma maitsestamata kreeka jogurtit 150g
vedelat mett
poole sidruni mahl

Valmistamine

1. Koori ja tükelda mango. Valmista suhkrust ja veest suhkrusiirup (pane 50g suhkrut ja 50g vett potti - sulata suhkur), nüüd lisa juurde sidrunikoor, sidrunimahl ja tükeldatud mango. Kuumuta mangot suhkrusiirupis seni, kuni muutub pehmeks.

2. Kurna suhkrusiirupist mango välja ja püreesta blendris, lisa jääkuubikuid seni kuni mass on maha jahtunud (lisa umbes 2-3 jääkuubiku kaupa ning vahepeal proovi, kas mass on jahtunud). Aseta segu külmkappi seniks, kuni valmistad järgmise osa.

3. Sulata mustikad üles, lisa need blendrisse koos kreeka jogurti ja meega. Püreesta kuni saad ühtlase smuuti.

4. Jaota pokaalide vahel ära mangopüree, lisa peale mustika-kreeka jogurti smuuti. Mango-mustika vahekord jäta 1:1. Kaunista mustikatega!

Nipp! Järelejäänud mango-sidrunisiirupit saad kasutada erinevate küpsetistega nt. hommikul pannkookidega. Mõnusalt hapukas!

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/