Lihtne külm kook

12 portsjonit

Alma 20% hapukoort 500 g
Alma vahukoort 200 ml
Suhkrut 2 spl
Vanillisuhkrut 2 tl
Toiduželatiini 2 spl
Vastatavalt soovile kompotivirsikuid, Domino küpsiseid või marju

Valmistamine

Valmista ette želatiin - lahusta 200 ml külmas vees 2 spl želatiini, jäta 7 minutiks paisuma. Kuumuta želatiini nõrgal kuumusel, pidevalt segades. Želatiin peab täielikult lahustuma (muutub läbipaistvaks), keema ei tohi lasta. Jäta jahtuma.
 

Vahusta 10 minutit (kuni muutub kergeks ja õhuliseks) hapukoor 1 spl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga (suhkru kogust võib vastavalt maitsele korrigeerida). Vahusta eraldi vahukoor 1 spl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga. Sega omavahel kokku hapukoor ja vahukoor. Kui želatiin on jahtunud, siis sega see vaikselt niristades hapukoore ja vahukoore massi hulka, koguaeg segades, et ei tekiks tükke ega klimpe. Seejärel vala segu lahtikäivasse koogivormi, mille keskel on auk (rõngas). Lisa vormi endale meelepärased puuviljad, marjad või küpsised ja jäta 5-6 tunniks kuni üleöö külmkappi seisma.
 

Serveerimisel kasuta hapukamat toormoosi (maasikas-mustsõstar).

 

Head isu!