Kreeka jogurti –virsiku vahutort granadilli kastmega
digestive küpsiseid | Alma võid |
Alma võid | 60 g |
Kreeka jogurtivaht
Alma virsiku kreeka jogurtit | 380 g |
Alma vahukoort | 75 g |
suhkrut | 20 g |
želatiini | 20 g |
vett | 20 g |
Virsikuvaht
virsikupüreed | 200 g |
želatiini | 1 tl |
vett | 1 spl |
Alma vahukoort | 75 g |
vanilliekstrakti | 1 tl |
Granadilli ( passion fruit) kaste
granadilli mahl koos seemnetega | 3 |
suhkrut | 100 g |
vett | 100 ml |
Valmistamine
Tordipõhi:
- Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu koogivormi põhja ja pane 30 minutiks külmkappi.
- Kasuta 20cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.
Kreeka jogurtivaht
- Lahusta želatiin vees ja sulata kuni želatiin on täielikult sulanud. Kõige mugavam on seda teha mikrolaineahjus. Lase segul jahtuda.
- Lisa jahtunud segu toasooja jogurtisse.
- Vahusta vahukoor ja sega õrnalt segusse.
- Kalla segu koogivormi küpsisepõhja peale ning lase külmkapis tarduda ca 1 tund.
Virsikuvaht
- Lahusta želatiin vees ja sulata kuni želatiin on täielikult sulanud. Kõige mugavam on seda teha mikrolaineahjus. Lase segul jahtuda.
- Lisa jahtunud segu toasoojale virsikupüreele.
- Vahusta vahukoor ja sega õrnalt segusse.
Granadilli ( passion fruit) kaste
- Keeda madalal kuumusel kõiki koostisosi, kuni segu maht on vähenenud poole võrra.
- Lase segul täielikult jahtuda.
- Lisa koogile vahetult enne serveerimist.
Retsept valminud koostööd Triinu Võsuga - My Mum is the best Cook ever
https://www.facebook.com/TVBCE/