Keefirimousse mandlibiskviidi ja basiiliku-metsamustika lisandiga
muna | 2 |
suhkrut | 2 spl |
küpsetuspulbrit | 0,25 tl |
mandlijahu | 80 g |
Valio meiereivõid 82% soolata | 30 g |
soola | näpuotsatäis |
Keefirimousse:
Valio Gefilus mustikakeefiri | 500 g |
želatiini | 2 tl |
vett | 60 g |
Valio Alma vahukoort 35% | 200 ml |
Mustika-basiiliku täidis:
metsamustikad | 300 g |
suhkrut | 6 spl |
maisitärklist | 1 tl |
suurt basiilikulehte (hakitud) | 10 |
Valmistamine
Mandlibiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga ja lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks ning lisa mandlijahu ja sool. Sega veel ja kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri taigen ahjuplaadile ca 1 cm paksuse kihina. Küpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit või kuni biskviit on ilus kuldpruun. Tõsta biskviit jahtuma.
Keefirimousse valmistamiseks paisuta želatiin veega ning sulata pliidil või mikrolaineahjus. Lisa keefir järk-järgult želatiini segusse ja jälgi, et segusse ei tekiks klimpe. Vahusta vahukoor ja lisa see ettevaatlikult segades keefiri-želatiini segule.
Tõsta magustoit pokaalidesse ja pane külmkappi tarduma. Magustoidupokaalid täida 1/3 ulatuses, et hiljem saaksid lisada mustikatäidise ja mandlibiskviidi.
Mustika basiilikutäidise jaoks pane potti mustikad, suhkur ja basiilik ning lase segul keema tõusta. Keeda madalal kuumusel ca 10 minutit kuni segu on pisut paksenenud. Sega tärklis 2 spl külma veega ja lisa see mustikasegule samal ajal kogu aeg segades, Lase segul korraks keema tõusta ning tõsta täidis jahtuma.
Magustoidu kokkupanekuks võta külmikust tarretunud keefirimousse ja kata see jahtunud mustika-basiilikutäidisega. Purusta mandlibiskviit peeneks puruks ja lisa see mustika täidise peale. Kaunista ning serveeri kohe.
Retsepti autor Triinu Võsu / My Mum is the best Cook ever/ triinuvosu.blogspot.com