Vastlakuklid kõrvitsa ja mandliga

12 portsjonit

kõrvitsapüreed 1dl
Alma Eesti sulatatud võid 82% 100g
sooja Alma piima 2,5% 1dl
pärmi 25g
soola 1tl
suhkrut 1dl
nisujahu 5dl
mandlijahu 2dl

Täidiseks

Alma vahukoort 35% 2dl
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 3% 2dl
vanillisuhkrut 1tl
suhkrut 3-4sl

Määrimiseks

muna 1tk
mandlilaaste

Valmistamine

Taina jaoks sega omavahel kõrvitsapüree, Alma sulavõi ja soe piim. Seejärel sega omavahel nisu- ja mandlijahu, sool, suhkur ning mudi sõrmede abil jahusegusse pärm. Vala juurde vedelike segu, sõtku tainaks ja jäta umbes 1,5 tunniks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainast vormi jahuste käte vahel kuklid, määri need lahtiklopitud munaga ja puista peale mandlilaaste ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 25 minutit.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa vahustades Alma maitsestamata kohupiimakreem. Lõika jahtunud kuklitel müts peast, pane vahele täidis ja serveeri kohe.



Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi