Suitsuvorsti-paprikarull

Põhi

Pärmi 50 g
Suhkrut 1 tl
Soola 1 tl
Alma piima 0,5 l
Alma Eesti võid 180 g
Jahu 1 kg

Täidis

Valio Viola sulajuust suitsuvorstiga 1,5 pakki
Suitsuvorsti (hakitud) 150 g
Punane paprika (hakitud) 1 tk
Muna 1 tk
Seesamiseemneid

Valmistamine

Taina jaoks sega pärm soola ning suhkruga vedelaks ja lisa käesoe piim. Lisa osade kaupa jahu ja tükeldatud pehme või ning sõtku tainas ühtlaseks.
Jäta tainas tunniks kerkima.
Kui tainas on kerkinud, rulli see jahusel laual ristkülikukujuliseks ja kata ühtlaselt sulajuustuga, puista peale suitsuvorsti- ja paprikatükid ning keera tainas rulli.
Lõika tainast tükid ja lao üksteise kõrvale kõrgemasse ahjuvormi. Määri sai lahtiklopitud munaga ja soovi korral puista peale seesamiseemneid.
Küpseta 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 25-30 minutit.

Head isu!

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi