Soojad Gouda-pirni pirukad

12 portsjonit

Põhi

Jahu 150 g
Alma Eesti võid 100 g
Alma 20%-list hapukoort 100 g

Täidis

Valio Kuninga Gouda Pühapäeva juustu 150 g
Alma kohvikoort 200 ml
Suurem pirn 1 tk (200 g)

Valmistamine

Piruka põhja jaoks näpi kokku jahu ja külm või. Seejärel lisa hapukoor ning sõtku tainast seni, kuni see kausi küljest lahti tuleb (alguses on tainas väga kleepuv). Vormi tainas ristkülikuks ning tõsta vähemalt 1 tunniks külmikusse tahenema.

 

Täidise jaoks riivi Gouda juust peene riiviga. Pane väikesesse potti kohvikoor ja lisa riivjuust. Kuumuta keskmisel kuumusel paar minutit pidevalt segades, kuni juust on sulanud. Tõsta pott tulelt kõrvale. 

Järgnevalt koori pirn, eemalda südamik ja lõika väikesteks kuubikuteks.

 

Kui tainas on vähemalt tund aega külmas olnud, lõika ristkülik 12-ks enam-vähem võrdseks tükiks. Venita iga taina tükki käte vahel laiemaks ning suru see siis kergelt õliga määritud muffinipanni pesasse. Suru tainas pesasse nii, et kaetud oleks nii põhi kui servad. Tõsta iga muffinipesa põhja pirini tükke ning vala siis peale juustu-koore segu. 

 

Küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase pirukatel peale valmimist ca 30 minutit jahtuda ning serveeri seejärel soojalt.

 

 

Head isu!

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi