Särtsakas punase karri pirukas

Põhi

nisujahu 125g
Alma Eesti võid 82% 80g
muna 1tk
soola

Täidis

oliiviõli 1tl
punast sibulat 0,5tk
küüslauguküünt 0,5tk
ingverit 10g
tšillit 8g
vürtsköömneid 0,5tl
punase karri pastat 0,5tl
tomatipastat 200g
kookospiima 100g
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 100g
muna 2tk
kalkuni liha 300g
Valio Atleet Cheddar riivjuustu 100g
soola, suhkrut ja tšillipipart

Valmistamine

Valmista täidis: Tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšilli peeneks ning kuumuta need potis oliiviõlis klaasjaks. Tükelda kalkuni rinnafilee väiksemateks tükkideks ning lisa potti ja pruunista igast küljest. Järgmisena lisa potti vürtsköömned, punase karri pasta, tomatipasta ja kookospiim. Kuumuta keemiseni ning edasi hauta madalal tulel 10 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja tšillipipraga - jahuta. 
Valmista piruka põhi: Selleks sega kausis jahu, näpuotsatäis soola, või ja muna ühtlaseks palliks ja pane külmkappi 10 minutiks. Suru taigen pirukavormi põhja ja äärtele. 
Sega jahtunud täidisele juurde toorjuust ja munad ning vala segu pirukapõhjale. Raputa peale riivjuust ning viimasena aseta soovi korral pirukale punase sibula rattad.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 minutit.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/