Peedi- juustupirukas

16 portsjonit

Põhi

Alma Eesti võid 82% 250 g
Alma kodujuustu 5% 250 g
soola 1 tl
jahu 5,5 dl

Täidis

keedetud peeti, viilutada 500 g
Atleet riivjuust küpsetistele 3-4 dl
kuivatatud tüümiani, sobib ka värske 1-2 tl

Valmistamine

Põhja jaoks näpi tükeldatud külm Alma või, Alma kodujuust, sool ja jahu ühtlaseks tainaks või tee sama töö ära köögikombainiga  ja mässi taignapall toidukilesse ning aseta tunniks külma.
Rulli tainas lahti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata peediviiludega ning puista peale Atleet riivjuust ja tüümian. Küpseta pirukat 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 25- 30 minutit.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi