Kõrvitsa-juustupirukas porruga

12 portsjonit

Põhi

Alma Eesti võid 125 g
Rukkijahu 100 g
Nisujahu 100 g
Soola 0,5 tl

Täidis

Kõrvitsa viljaliha 300 g
Valio Viola sulatatud juustu 180 g
Muna 2 tk
Soola 0,5 tl
Porrut 1

Valmistamine

Aega kulub:
põhja valmistamine 5 min + 30 min külmas
kõrvitsa keetmine 15 min
täidise valmistamine 10 min
küpsetamine 20-25 min

 

Põhja jaoks näpi või, sool ja jahud kokku ning aseta tainas toidukilesse mähitult 30 minutiks külma.
Koori ja tükelda kõrvits ning keeda pehmeks ja püreeri.
Sega kõrvitsapüree Valio Viola sulajuustu ja munadega ning maitsesta soolaga. Pese ja viiluta porru.
Vooderda pirukavorm tainaga ja torgi kahvliga augud sisse ning eelküpseta 180 kraadi juures 10 minutit.
Vala täidis põhjale, kata porruviiludega ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

 

Head nautimist!

Jaanika ja Signe

Valio Toidublogijad