Jogurti ja angervaksatäidisega šokolaadisõõrik

Täidis:

Alma Muah! vaarika-mascarpone koorene jogurt 1KG 400g
valget šokolaadi 100g
kookosõli 1spl
želatiinilehte 2
angervaksasiirupit 50g
Alma vahukoor 35% 200ml 100g
suhkrut 15g

Glasuur:

piimašokolaadi 200g
kookosõli 2spl
röstitud ja hakitud metspähkleid 30g

Valmistamine

Täidise jaoks paisuta želatiinilehed külmas vees. Sulata kastrulis valge šokolaad ja kookoseõli ning lisa see jogurti hulka. Järgmisena kuumuta potis veest tühjaks pigistatud želatiinilehed ja siirup ning lisa see jogurti hulka.


Kurna segu läbi sõela ja seejärel lisa suhkruga vahustatud vahukoor sõõriku kreemi hulka. Pane see sõõrikuvormidesse, külmuta ära ja seejärel eemalda külmunud sõõrikud vormist. Hoia sügavkülmas kuni ära glasuurid.


Glasuuri valmistamiseks sulata kastrulis piimašokolaad ja kookosõli. Sega juurde metspähklid.


Glasuuri tiku abil sõõrikud ja pane külmkappi sulama.


Serveeri, kui sõõrikud on seest sulanud.

 

Retsepti autor: Kristian Neemela