Itaalia juustupirukas

24 portsjonit

Põhi:

Valio Meiereivõid 200 g
Valio Polar, Valio Mozzarella või pitsajuustu (riivitud) 100 g
Valio Alma kohvikoort 1 dl
Nisujahu 5 dl
Küpsetuspulbrit 2 tl

Kate:

Konservšampinjone (võib kasutada ka värskeid seeni) 230 g
Valio võid 2 sl
Konservsparglit (1 purk) 280 g
Punane paprika 1
Valio Polar, Valio Mozzarella või pitsajuustu (riivitud) 200 g
Valio toidukoort 5% 4 dl
Muna 4
Oreganot (punet)
Soola, pipart

Valmistamine

Lisa pehme või hulka ülejäänud pirukapõhja valmistamiseks vajalikud ained ja sega need ühtlaseks massiks. Laota taigen küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Kuumuta seeni võiga määritud pannil, nõruta ja tükelda spargel ja paprika. Laota seene-, paprika- ja sparglitükid taignale, lisa riivjuust ning vala peale muna-koore-maitseainesegu. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25 minutit kuni pirukas on pruunistunud.