Hõrk kohupiimaküpsetis

Põhi:

pekaanipähkleid 150 g
fariinisuhkrut 1 sl
Alma Eesti võid 40 g

Täidis:

kõrvitsat, kooritud ja tükeldatud 300 g
Alma vahukoort 250 g
fariinisuhkrut 1 sl
rohelist kardemoni 8 tk
kaneelikoort 3 tk
tšillipipart ⅓ tl
sidrunheina 1 tk
Alma vanillikohupiimakreemi 300 g
muna 3 tk

Valmistamine

1) Purusta pähklid ning sega või ja fariinisuhkruga. Suru segu vormi põhja ja küpseta 180-kraadises ahjus 4 minutit.

2) Pane kõrvits kõikide koostisosadega, peale kohupiima ja muna, potti ja keeda umbes 15 minutit vaiksel tulel, kuni kõrvits muutub pehmeks.

3) Kurna kõrvitsatükid läbi sõela nii, et koorene vedelik jääb alles. Valmista sellest kaste.

4) Keeda kokku 2 korda, kuni see pakseneb. Püreesta kõrvits läbi sõela ja lase jahtuda. 

5) Vahusta munad vispliga, lisa natuke soola ning vahusta tugevaks vahuks.

6) Sega kohupiimapasta ja kõrvitsakreem, vala mass vormi pähklipõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.