Aedviljapitsa

4 portsjonit

Pitsapõhi

Vett 2 dl
Kuivpärmi 25 g
Nisujahu 5 dl
Soola 1/2 tl
Punet või pitsamaitseainet 1 sl
Valio meiereivõid 80% 25 g

Kate

Purustatud konservtomateid 400 g
Soola 1 tl
Musta pipart 1/2 tl
Punet või pitsamaitseainet 1 1/2 tl
Sibul (suur) 1 tk
Porgandit 2 tk
Sellerit
Paprikat 2 tk
Valio meiereivõid 80% 2 tl
Valio Polar juustu 2 dl

Valmistamine

Sega kuivpärm ja sool jahu hulka. Vala juurde toasoe vesi, lisa pehme rasvaine ja maitseained, sõtku taigen korralikult läbi ning pane 30ks minutiks rätikuga kaetult sooja kohta kerkima. Jaga kerkinud taigen neljaks osaks, rulli 4 sõõrjat pitsapõhja ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta purustatud tomatid, haki aedviljad ja pruunista neid võis. Sega katte komponendid (ka juust) omavahel (jäta natuke juustu pinnale puistamiseks) ja küpseta 250kraadises ahjus 15-20 min.