Küpsetatud kaeramaius

Küpsetatud kaeramaius

Küpsetatud kaeramaius

Küpsetatud kaeramaius

See maius sobib nii hommikuseks toitvaks ampsuks kui ka magustoiduks, tema võlu peitub lihtsuses ja kiiruses. Kõik sobivad komponendid eks! Ole nüüd stardivalmis!

4 portsjonit
45 min
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

100 g
kaerahelbeid
75 ml
75 g
2 tk
banaani
2 tk
muna
1 spl
mett
1 tl
vaniljesuhkrut
1 tl
küpsetuspulbrit
2 spl
magustamata kakaod
4 tl
maapähklivõid
4 tk
rameni vormi
mustikaid
pekaanipähkleid

Valmistamine

  1. Tõsta maapähklivõi kõrvale ja pane ahi eelsoojenema 200 kraadi peale. Lisa blenderisse kõik koostisosad välja arvatud maapähklivõi. Blenderda ühtlaseks massiks. Võta neli rameni vormi ja vala kõikidesse pool segust. Nüüd pane igasse vormi keskele üks teelusikatäis maapähklivõid ja vala ülejäänud maiuse kreem vormidesse. Küpseta ahjus ca 15-18 min.
  2. Võta ahjust ja lase veidi jahtuda aga mitte liialt kaua. See on parim just veidi soojana! Lisa peale mustikaid ja pekaanipähkleid, kõrvale rüüpa kohvi, teed või, kui Sa armastad külma piima siis ka see on kaeramaiuse hea kaaslane.
  3. Kui suutsid kiusatusele vastu panna ja ei söönud ülejäänud ahjuõuna jogurtit vahepeal ära siis pane seda kaeramaiuse peale. Sest soe kaeramaius, krõbeda pähklikreemiga, mille peal on külm jogurt ja mahlane mustikas teevad säru igale maitsemeelele.
  4. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.