Kreeka pähkli vegan piparkoogikuklid

Kreeka pähkli vegan piparkoogikuklid

Kreeka pähkli vegan piparkoogikuklid

Kreeka pähkli vegan piparkoogikuklid

Saad täiusliku jõulukukli, kui katad pehme kukli toore piparkoogitaignaga. Maitseelamus on veelgi parem, kui lisad täidiseks vahutupsu. Vastlakukli jõuluversiooni tasub igal juhul proovida! Ja mis parim, selle maiuspala saab küpsetada täiesti vegan-versioonina.

12 portsjonit
3 h
00 ratings

Koostisosad12 portsjonit

tainas

¼ l
25 g
värsket pärmi
1 dl
suhkrut
1 spl
kardemoni
1 tl
soola
1 dl
rapsiõli
6 ½ dl
nisujahu

glasuur

400 g
vegan piparkoogitainast
pärlsuhkrut

täidis

2 ½ dl
1 spl
suhkrut
1 spl
vaniljesuhkrut

Valmistamine

  1. Soojenda kaerajook käesoojaks ja murenda hulka pärm. Sega, kuni pärm on lahustunud. Sega hulka suhkur, kardemon, soola ja õli.
  2. Lisa umbes pool jahust detsiliiter korraga. Kui tainas muutub paksemaks, lisa jahu käsitsi sõtkudes.
  3. Kata taignakauss rätikuga ja lase soojas kohas umbes 45 minutit kerkida.
  4. Jaga tainas 12 võrdse suurusega osaks. Veereta kukliteks ja pane ahjuplaadile küpsetuspaberi peale.
  5. Lase kuklitel rätikuga kaetult vähemalt 20 minutit kerkida. Kukleid ei pea määrima, sest need kaetakse glasuuriga. Soovi korral võid siiski määrida kukleid kange kohviga.
  6. Küpseta 200 kraadises 10–12 minutit. Lase jahtuda.
  7. Rulli piparkoogitainas jahu abiks võtteks õhukeseks. Lõika taignaplaadist ümmarguse vormi (läbimõõt 11 cm) abil kettad. Vormina võid kasutada ka näiteks tagurpidi pööratud klaasi.
  8. Tõsta ketas kukli peale ja vajuta kergelt kinni.
  9. Puista peale pärlsuhkrut.
  10. Lõika kuklitel ülemine osa ära.
  11. Kalla kausi toidukreem ja suhkur. Klopi tugevaks vahuks. Pane vaht pritsimiskotti.
  12. Pritsi kukli peale paras tups vahtu ja pane pealmine tükk tagasi.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.