Virsiku-papaia jogurtikook

Põhi

digestive küpsiseid 150g
Alma võid 82% 70g

Täidis

Valio Gefilus laktoosivaba virsiku-papaiajogurtit 900g
Alma vahukoort 35% 2dl
vaniljesuhkrut 8g
želatiini 20g
külma vett želatiini paisutamiseks 4-5 spl

Garneering

tähtvilju
valge šokolaadiga glasuuritud digestive küpsist

Valmistamine

1. Valmista koogipõhi: purusta küpsised, sulata või ning sega purustatud küpsiste juurde. Sega ühtlaseks massiks. Suru küpsise-võisegu 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.

2. Pane želatiinilehed vähesesse vette 10 minutiks paisuma.

3. Kuumuta kastrulis 0,5 dl vahukoort, pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ja lisa kuuma vahukoore hulka, sega kuni želatiinilehed on sulanud. Tõsta kastrul tulelt jahtuma.

4. Vahusta 1,5 dl vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks.

5. Sega jogurt vahukoorega ja lisa jahtunud koore-želatiinisegu jogurti-vahukooresegule ning sega kiirelt ühtlaseks.

6. Vala jogurti-vahukooretäidis küpsisepõhjale ja pane ööks külmkappi tarduma.

7. Serveeri tähtviljaga ja valge šokolaadiga glasuuritud küpsistega.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/