Virsiku-kohupiima tort

Põhjad 2tk

muna 2x4tk
suhkrut 2x2dl
nisujahu 2x150g
tärklist 2x75g

Täidis

Alma vanillikohupiimakreemi 300g
moosi 6spl

Peale

Alma kakao kohupiimakreemi 300g
virsikuid 1 purk

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini ning vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
2. Põhjade jaoks eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased 3/4 suhkruga ja teises kausis munavalged ülejäänud 1/4 suhkruga. Sega omavahel tärklis ning nisujahu ning sõelu sees munakollaste hulka ning sega. Viimaseks sega sinna ka õrnalt munavalged.
3. Vala taigen küpsetusvormi ning küpseta 20-15min.
4. Täidise jaoks sega omavahel moos ning kohupiimakreem.
5. Kui põhi on ahjust väljas, siis jahuta ning lõika see pooleks ja immuta kohviga. Seejärel määri ühele pooltest kohupiimasegu ning pane peale teine põhi.
6. Kõige peale ning külgedele määri kakaokohupiimakreemi. Lõika konservvirsikud viiludeks ning kaunista.

Kook tahab "tõmmata" vähemalt 1h, aga kõige parem on siiski järgmisel päeval.

 

Autor: Jane S.