Vanilli- juustukook sidrunikreemiga

Põhi

šokolaadiküpsiseid 120g
Alma Eesti võid 80g

Täidis

Valio Viola toorjuustu vanilli 600g
Alma vahukoort 1dl
muna 3tk
suhkrut 2sl

Kate

suhkrut 100g
Alma Eesti võid 75g
munakollast 3tk
sidrunit 2tk

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks mikserda kokku toasoe toorjuust, suhkur, vahukoor ja muna. Vala täidis põhjale ning küpseta 170 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 1 tund.
Sidrunikreemi valmistamiseks aseta vesivannile tükeldatud või, suhkur ning sidruni koor ja mahl. Kuumuta segades, kuni või on sulanud, lisa lahtiklopitud munad ja kuumuta segades kuni segu on paksenenud, umbes 15 minutit. Jahuta kreem ja pane külmikusse.
Kui juustukook on jahtunud, kata see enne serveerimist sidrunikreemiga.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi