Tsitruseline kohupiimakook

Taigen

Alma Eesti võid 100g
suhkrut 0,75dl
muna 1tk
küpsetuspulbrit 1tl
jahu 2,5dl
poole sidruni riivitud koor

Täidis

konservvirsikuid 500g
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 300g
muna 2tk
suhkrut 1dl
Alma vahukoort 1,5dl
Alma maitsestamata jogurtit 1 dl
sidruni mahla 1
poole sidruni riivitud koor

Valmistamine

Vahusta või suhkruga, lisa eelnevalt eraldi anumas segatud jahu, küpsetuspulber ja sidruni riivitud koor. Töötle taigent võimalikult vähe (siis tuleb taigen kõige muredam) ja aseta pooleks tunniks külma.
Täidise valmistamiseks nõruta kõigepealt virsikud üleliigsest vedelikust. Samal ajal, kui virsikud nõrguvad, vahusta munad suhkruga. Kohupiimakreemi valmistamiseks vahusta vahukoor, lisa kohupiimapasta ja maitsestamata jogurt. Sega valminud kreem muna ja suhkru hulka. Lisa ka sidrunimahl ja -koor. NB! Tähtis on täidist mitte üle segada, et kook jääks võimalikult õhuline!
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 26cm läbimõõduga koogivorm taignaga. Küpseta taigent 15 minutit. Viiluta virsikud ning laota need ühtlaselt taignale. Vala ka täidis vormi ja küpseta veel 45 minutit. Lase täielikult jahtuda.

 

Autor:  Ingris Suvi