Suhkru-, jahu- ja küpsetusvaba kohupiimakook

Põhi

kaerahelbeid 300g
mett 5spl

Esimene täidis

Alma vanillikohupiimakreemi 380g
kõrvitsat 400g
mett 2spl
želatiini 40g

Teine täidis

mustikaid 150g
Alma maitsestamata jogurtit 100g
Alma kodujuustu 380g
mett 2spl
želatiini 30g

Valmistamine

1. Lõika kõrvits kuubikuteks ning keeda koos vähese veega, kuni on võimalik neid püreestada.

2. Põhja jaoks rösti kaerahelbed pannil ning lõpupoole lisa juurde mett. Vajuta saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhjale ning servadesse.

3. Esimese täidis jaoks sega omavahel püreestatud (ning jahtunud) kõrvits, kohupiima ja mesi. Sega nt väikses anumas želatiin ning umbes 5spl keevat vett kuni tükke enam pole. Järgmiseks sega sinna mõned supilusikad täidist ning seejärel sega želatiinisegu ülejäänud täidise hulka.

4. Vala täidis kaerahelbepõhjale ning pane u 1h külmkappi tarretuma.

5. Järgenevalt purusta (nt saumiksriga) kõik teise täidise koostisosad, välja arvatud želatiin. Seejärel toimi želatiiniga nagu esimese täidise puhul. 1h möödudes vala segu esimesele täidisele.

6. Kõige peale võib lisada meelepäraseid marju või riivitud šokolaadi, kuid selle retsepti puhul kasutasin purustatud piparkooke.

 

Autor: Jane S.