Šokolaadine rullbiskviit, toorjuustutäidise ja värskete maasikatega

Biskviit

muna 4
suhkrut 4sl
kakaopulbrit 3sl
jahu 4sl
maisitärklist 1tl

Täidis

Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 400g
tuhksuhkrut 2sl
lemon curd võiet 2sl
Alma Muah! mustikamuffini koorejogurt 190g

Šokolaadiglasuur

tumedat šokolaadi (70%) 150g
Alma vahukoort 35% 150g
Alma Eesti võid 82% 15g

Kaunistamiseks

värskeid maasikaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini ja valmista ette küpsetusplaat küpsetuspaberiga. 

Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased 2sl suhkruga helekollaseks vahuks. Seejärel sega omavahel jahu, kakaopulber ja maisitärklis ning sega see vahustatud munakollaste hulka. 
Järgmisena vahusta munavalged pehmeks vahuks, seejärel lisa 2sl suhkrut ja jätka vahustamist kuni tekib tugev ja tihke vaht ning seejärel sega see vahustatud munakollaste hulka. Kokkusegamisel kasuta spaatlit ja alt üles segamise tehnikat, et vahustatud munavalge kohevus säiliks.
Jaota biskviidi taigen ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 8-10 minutit.
Seejärel aseta lauale uus küpsetuspaber ja kummuta sellele küpsenud biskviit ning eemalda sellelt ahjuplaadil olnud küpsetuspaber. Nüüd keera biskviit koos uue küpsetuspaberiga rulli ja jäta jahtuma.

Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, lemon curd võie ja mustikamuffini koorejogurt. Kui biskviit on jahtunud, siis rulli see uuesti lahti ja aseta täidis biskviidile. Seejärel keera see taas rulli ning aseta nii, et kinnituskoht asuks kõige all.

Šokolaadiglasuuri valmistamiseks tükelda šokolaad kaussi. Kuumuta koor keemiseni ja vala see kaussi šokolaaditükkidele, lisa juurde ka 15g võid. Sega see ühtlaseks massiks (kui glasuur on liiga paks, siis lisa kuuma koort juurde). Vala rullbiskviit šokolaadiglasuuriga üle ja jäta hanguma. 

Serveeri rullbiskviiti vahukoore ja maasikatega.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/