Šokolaadi-kodujuustutort mustsõstardega

Põhi

muna 4tk
suhkrut 160g
jahu 90g
kartulitärklist 2tl
küpsetuspulbrit 0,5tl
kuhjaga kakaopulbrit 3spl
Alma Eesti 82% võid 100g

Täidis

Alma kodujuustu 5% 760g
Alma vahukoort 35% 4dl
vaniljesuhkrut 1tl
suhkrut 100g
šokolaaditükke 20g
mustsõstra toormoosi

Serveerimiseks

mustsõstraid
šokolaadilaaste

Valmistamine

1. Valmista biskviit: Selleks klopi munad kausis suhkruga lahti, teises kausis sega kuivained omavahel kokku, lisa kuivained muna-suhkrumassile ja sega ühtlaseks massiks, lõpetuseks lisa taignale sulatatud või ja sega ühtlaseks massiks.

2. Vala taigen 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderatud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit, kuni tikuga testides jääb tikk puhtaks. Jahuta biskviit.

3. Valmista täidis: Selleks pane kodujuust ja suhkur blendrisse ning blenderda kuni muutub kreemjaks massiks, vajadusel lisa veel suhkurt. Teises kausis vahusta vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks (aga mitte võiks).

4. Sega kodujuustukreemi juurde šokolaaditükid ja vahustatud vahukoor, sega kergelt kokku.

5. Kui šokolaadibiskviit on jahtunud siis lõika biskviit pikuti kolmeks kihiks ja hakka torti kokku laduma.

6. Tõsta alumine biskviit tordialusele ning määri sellele mustsõstra toormoos ja 1/3 kodujuustu-vahukoorekreemist, siis tõsta sellepeal teine biskviit ja jätka ladumist samamoodi kuni lõpuni (biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem-biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem-biskviit-mustsõstra toormoos- kodujuustu-vahukoorekreem)

7. Lõpetuseks kaunista kook šokolaadilaastudega ja mustsõstardega.

8. Lase koogil mõned tunnid külmkapis maitsestuda.
 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/