Sidruni-melissikook

Põhi

digestive küpsiseid 100g
tumedat šokolaadi 40g
Alma Eesti võid 82% 50g

Täidis

Alma Eesti võid 82% 50g
valget šokolaadi 100g
Alma vahukoort 200g
želatiini 8 lehte
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 600g
Valio Gefilus maitsestamata jogurtit 700g
sidruni mahla 1tk
mett 50g

Kreem kaunistuseks

valget šokolaadi 100g
Alma vahukoort 15ml
Alma Eesti võid 82% 100g
tuhksuhkrut 80g
sidruni mahla 1tk

Valmistamine

Põhi: Selleks pane blendrisse küpsised ja tume šokolaad ning purusta peeneks. Sulata väikeses potis või ja sega see küpsise-šokolaadisegu juurde. Jaota saadud segu küpsetuspaberiga kaetud 21 cm suuruse koogivormi põhjale ning vajuta tugevalt kinni. Pane koogivorm külmkappi seniks kuni valmistad täidise.
Täidis: Pane želantiini lehed umbes 5 minutiks külma vette likku. Sulata potis madalal kuumusel või, 100 g valget šokolaadi ja 200 g rõõska koort. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni tekib ühtlane mass. Pigista želantiinilehed üleliigsest veest tühjaks ning sega rõõsa koore ja valge šokolaadi segusse. Sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Tõsta pott tulelt jahtuma.
Teises kausis sega omavahel toorjuust, jogurt, sidrunimahl ja mesi ühtlaseks massiks. Sega saadud massile juurde veidike jahtunud valge šokolaadi-kooresegu. Sega korralikult ühtlaseks massiks ning vala koogivormi ehk küpsisepõhjale. Jäta kook kuni üheks ööks külmkappi tarduma.
Kreem: Tükelda valge šokolaad peeneks ja kalla väiksesse potti. Lisa juurde rõõsk koor ja 20 g võid ning sulata madalal kuumusel ühtlaseks massiks. Jahuta saadud segu. Lisa jahtunud segule sõelutud tuhksuhkur, ülejäänud käesoe või ja sidrunimahl. Sega kiirelt ühtlaseks massiks ja pane külmkappi tahenema. Pane tahenenud kreem pritskotti ja kaunista kook meelepäraselt.
Kaunistamisel võid kasutada veel sidruniviile ja melissi.
Bon appetit!
 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/