Sefiiritort

Tordipõhi

munakollast (M suurust) 3 tk
suhkrut 70 g
Alma Eesti võid 120 g
jahu 90 g
küpsetuspubrit 1 tl
näpuotsaga soola

Tordipõhja immutamiseks ja katmiseks

Alma 2,5% piima 50 ml
passioniviljakeedist (võid kasutada ka vaarikakeedist) 100 g

Tordikreem

Alma vaarika-passionivilja kohupiimakreemi 600 g
zelatiini 1 tl
vett 2 spl

Sefiir

munavalget (M suurust) 3 tk
suhkrut 225 g
vett 0,75 dl

Valmistamine

Tordipõhi

Sega jahu, sool ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga ja lisa sulatatud või. Sega kokku muna-võisegu ning kuivained. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv tordivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.

Küpseta tordipõhja ahjus 200 C juures ca 20 minutit. Võta ahjust välja lase täielikult jahtuda.

 

Tordikreem

Lahusta želatiin vees ja kuumuta kuni želatiin on täielikult sulanud ja lase pisut jahtuda. Lisa segu toasooja kohupiimakreemi hulka.

 

Tordi kokkupanek

Vooderda 20 cm läbimõõduga  koogivormi põhi ja  küljed küpsetuspaberiga. Võta jahtunud põhi ja pane see tordivormi põhja.

Immuta põhi piimaga ja määri sellele moos ning kohupiimakreem. Pane tort külmkappi ja lase seista üleöö.

Järgmisel päeval valmista sefiir.

 

Sefiir

Kuumuta suhkru ja vee segu 118 C-ni.

Samal ajal vahusta munavalged. Lisa keev siirup peene joana vahustatud munavalgete hulka, samal ajal kogu aeg edasi vahustades.

Lisa sidrunhape osade kaupa. Tee nii hapu sefiir kui soovid.

Vahusta sefiiri nikaua kuni see on peaaegu jahtunud. Pane sefiir pritskotti.

 

Võta tort külmkapist ning kaunista sefiiriga. Kui sul on väike toidu jaoks mõeldud gaasipõleti  võid sellega sefiiri pealt kõrvetada ja anda sellega sefiirile pruunikas-kreemika varjundi.

 

Retsepti autor Triinu Võsu / My Mum is the best Cook ever/ triinuvosu.blogspot.com