Rabarberi-Brita

põhi

Alma Eesti võid 150 g
Muna 1 tk
Munakollast 3 tk
Suhkrut 1,5 dl
Alma piima 250 ml
Nisujahu 2,5 dl
Vanillisuhkrut 1 tl
Küpsetuspulbrit 1 tl

Beseekiht

Suhkrut 2 dl
Munavalget 3 tk

Täidis

Alma vahukoort 4 dl
Vanillisuhkrut 2 tl
Rabarberitükke 5 dl
Kaneelikoort 1 tk
Suhkrut 3/4 dl
Vett 1/2 dl

Valmistamine

Kõigepealt valmista põhi. Selleks sulata või ja jäta natukeseks jahtuma. Vahusta munakollased, suhkur ja üks terve muna 
ning seejärel lisa Alma piim ja sulavõi. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega kuivainetesegu munaseguga ühtlaseks massiks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja ühtlaselt laiali.

Beseekihi jaoks mikserda munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri munavalgevaht tainale (soovi korral laota peale ka mandlilaaste) ja küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures 15–20 minutit ja lase täielikult jahtuda. Lõika kook pooleks.
 

Rabarberitäidiseks aseta rabarberitükid, suhkur, vesi ja kaneelikoor potti. Aja keema ning keeda kuni rabarberitükid on pehmed. Lase jahtuda ja võta kaneelikoor segust välja.
Mikserda vahukoor ja vanillisuhkur ning lisa rabarberisegule. Aseta täidis koogi ühele poolele ja teine koogipoolik tõsta kõige peale.


Mõnusat nautimist!