Pohlakattega kohupiimakook

10 portsjonit

Põhi

digestive küpsist 15 tk
Alma võid 70 g

Täidis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 600 g
muna 3 tk
suhkrut 3 sl

Kate

pohlamoosi 200 g
jõhvikamahla või vett 0,5 dl
želatiini 3 lehte

Valmistamine

Aega kulub:

- Põhja valmistamine 5 minutit + 30 minutit külmas

- Täidise valmistamine 5 minutit + 45 minutit küpsetamine

- Katte valmistamine 10 minutit + vähemalt 1h külmas

 

Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ning pane pooleks tunniks külma.
Täidise valmistamiseks sega kohupiim suhkru ja munadega ning vala põhjale ja küpseta 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 45 minutit. Lase koogil jahtuda.
Katte jaoks paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit ja lahusta seejärel kuumas vees või mahlas ja vala moosi hulka. Seejärel vala kate jahtunud koogile ning aseta vähemalt tunniks külma, kuni kate on tardunud.

Kaunista kook vastavalt soovile - tarkusepäeva puhul kaunistasime meie koogi martsipanist roosidega.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi