Õuna-kaneelikook

10 portsjonit

Põhi:

Alma hapendatud täispiima 3,8-4,2% 2 dl
Valio Alma piima ½ dl
Valio Meiereivõid 50 g
Suhkrut 1 dl
Vanillisuhkrut 1 tl
Kaneeli ½ tl
Jahu 2 ½ dl
Küpsetuspulbrit ½ tl
Soodat ½ tl

Täidis

(50 g) Mandlilaaste 1 dl
Õunaviile 4 dl
Suhkrut 2 sl
Kaneeli 1 tl
Serveerimiseks jäätist

Valmistamine

Sega hapupiim, piim ja sulatatud või ja lisa neile omavahel ühendatud kuivained. Vala tainas võiga määritud koogivormi põhjale ja puista peale mandlilaastud. Koori, puhasta ja viiluta õunad, laota õunaviilud koogi peale ning puista neile kaneeli ja suhkrut. Küpseta 225kraadises ahjus 30 minutit ja paku soojalt koos jäätisega.