Õhulise kattega maasika-kohupiimakook

Põhi

nisujahu 2dl
külma vett 2spl
Alma Eesti või 125g
vanillisuhkrut 0,5tl
näpu otsaga peensoola

Täidis

Alma metsmaasika jogurtit 2dl
Alma metsmaasika kohupiimakreem 200g
suhkrut 2spl
Eströms vanillikastme pulbrit 0,75dl
vanillisuhkrut 1tl
muna 2tk
maasikaid

Peale

keskmise suurusega muna 2tk
jahu 2spl
suhkrut 3spl
küpsetuspulbrit 0,5tl
maasikaid, tuhksuhkrut

Valmistamine

Põhja jaoks sega kokku külm või ja jahu, lisa vesi, sool ja vanillisuhkur. Kõige parema tulemuse saab siis, kui segad köögikombainiga, sest siis tuleb tainas hästi ühtlase tekstuuriga. .Jäta külmikusse ca 20 minutiks. Pane ahi 175 kraadi peale sooja.

Sisu jaoks vispelda kokku jogurt, kohupiimakreem, suhkur, muna, vanillisuhkur ja lõpuks lisa vanillikastmepulber. Sega ühtlaseks massiks.. Jäta ootele.

Rasvata koogivorm või kasuta silikoonvormi. Vooderda piklik koogivorm taignaga nii, et ääred ulatuksid ca 3 cm kõrgusele. Tee taignasse kahvliga augud vältimaks taigna kerkimist mullidena või kasuta keraamilisi küpsetuskuule, mis hoiavad ära taigna ülesse kerkmise (sellisel juhul aseta taigna peale küpsetuspaber ja siis vala kuulid paberi peale). Küpseta tainast 8 minutit, võta ahjust välja, kata külmutatud või värskete maasikatega ning vala peale täidis. Küpseta nüüd veel sama temperatuuri juures 40 min. Kui kook on ahjus olnud ca 30 minutit siis alusta katte tegemist - vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, sõelu peale jahu, mis on segatud küpsetuspulbriga, sega võimalikult vähe. Võta kook ahjust välja ja vala peale munavaht ning küpseta veel ca 12 minutit. Jälgi, et kate ei läheks kõrbema vaid oleks ühtlaselt pruunikas ja natuke kerkinud.
Lülita ahju kuumus välja, aseta ahjuukse vahele pajakindad ja lase koogil ahjus olla veel ca 7 minutit. Võta kook ahjust välja, jahuta täielikult ja aseta külmikusse. Järgmisel päeval on koogi sisu saavutanud hea tiheduse, kuid samas on ka piisavalt siidine, põhi on hästi läbi imbunud, kate õhuline. Kaunista maasikate, tuhksuhkru ja muude meelepäraste vahenditega. Kook on hea ka aprikooside, virsiku-crème brûlée jogurti ja aprikoosikohupiimakreemiga.

 

Autor: Evelin Org