Õhuline pidupäevakook Viola sulatatud juustust ja rukkihelvestest

Koogipõhi:

Alma Eesti võid 135 g
suhkrut 4 sl
röstitud rukkihelbeid 200 g
fariinsuhkrut 50 g
soola maitseks

Koogi täidis:

Valio Viola sulatatud juustu 3 pakki
Alma 20% hapukoort 400 g
muna 4
suhkrut 130 g

Kaunistuseks:

marju 500 g
želatiini 2 tl

Valmistamine

Koogipõhjaks rösti rukkihelbed  ja sega need jahu, suhkrute ning sulatatud võiga. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ning kalla vormi põhjale koogipõhja puru. Suru puru tihedalt koogivormi põhja. Küpseta 200 C juures ca 10-15 minutit.

Koogi täidiseks vahusta munakollased suhkruga. Lisa toasoe sulatatud juust ja hapukoor. Vahusta munavalged ning lisa need õrnal segades segule. Seejärel kalla täidis eelküpsetud põhjale ja küpseta ahjus 160 C juures ca 60 minutit. Lülita ahjul kuumutamine välja ja lase koogil ahjus jahtuda.

Kaunistuseks lase želatiinil punduda 4 spl veega ja sulata segu vesivannil. Lase segul pisut jahtuda. Kata kook marjadega ning pintselda marjad üle želatiini seguga. Lase koogil seista külmkapis vähemalt mõned tunnid enne serveerimist.

 

Retsepti autor Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever.  triinuvosu.blogspot.com