Mesikäpa unistus

Tordipõhi

muna 3tk
suhkrut 50g
Alma Eesti võid 60g
küpsetuspulbrit 1,5tl
jahu 150g
mett 40g
riivitud porgandeid 100g
näpuotsaga soola

Tordi vahele

Alma hapukoort 150g
Alma rasvatut kohupiimakreemi 150g
suhkrut 55g
vanillisuhkrut 1,5tl

Tordi kaunistuseks

maasika toormoosi 100g
torditarretist 1 pakk
Alma vahukoort 2dl
Alma rasvatut kohupiimakreemi 100g
suhkrut 3spl
vanillisuhkrut 0,5tl

Valmistamine

Tordi põhi:

Vahusta munad koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa sulatatud või, mesi, sool ja riivitud porgand. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa segule. Seejärel vooderda 18-20cm läbimõõduga vorm ja kalla tainas vormi. Küpsetada 180⁰C ca 30 minutit. Küpsenud tordipõhi jahuta ning lõika kolmeks kihiks.

 

Tordi vahele:

Sega Alma hapukoor kohupiima, suhkru ja vanillisuhkruga ning määri tordikihtide vahele ja kõige peale. Katta tort toidukilega ning aseta ca ööpäevaks külmkappi.

 

Tordi kaunistuseks:

Määri tordile maasika toormoos ja lisa juurde soovitud marjad ning katta kook torditarretisega (keeta vastavalt tootja õpetusele). Seejärel vahusta Alma vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega kohupiimapastaga. Pane segu tordipritsi ja kaunista vastavalt oma soovile.

 

Head maiustamist!

 

Autor: Triinu Võsu