Mandli-apelsini biskviitkook

Biskviit

muna 7tk
suhkrut 200g
mandlilaaste 200g
tärklis 150g
apelsini 1tk

Kreem

Alma vanillikohupiimakreemi 900g
Alma vahukoort 400ml
Santa Maria želatiin 2spl
apelsini (pigistatud mahlaks) 3tk
sidrunit (pigistatud mahlaks) 1tk
konserveeritud aprikoose 825g

Kaunistuseks

mõned aprikoosid
riivitud valget šokolaadi

Valmistamine

1. Biskviidi tarvis eraldada munakollased valgetest. Munavalge vahustada kõvaks vahuks, lisada suhkur, vahustada veel. Lisada ükshaaval munakollased, vahustada. Purustada mandlilaastud, segada tärklisega. Lisada muna hulka ning segada. Kõige lõpuks lisada riivitud apelsinikoor ja apelsinimahl.
Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud elektripliidi suurele plaadile, küpsetada 180-kraadises ahjus 20 minutit. Küpsust proovi tikuga.
2. 1 sidruni ja 1 apelsini pressitud mahla sisse panna želatiin paisuma. Konserveeritud aprikoosid nõrutada, mõned jätta kaunistamiseks, ülejäänud püreestada. Vahustada koor. Vanillikohupiimakreemile lisada püreestatud aprikoosid, sulatatud želatiin, vahustatud koor.
Jahutatud biskviit lõika kaheks. Biskviidi kihte immuta apelsini mahlaga. Kreem jaotada pooleks. Biskviit, kreem, biskviit, kreem. Kaunistada aprikooside ja riivitud valge šokolaadiga.

 

Autor: Liia Eskla